Theorie én praktijk in de les!

De piloot, alle teamleden en bagage moeten mee in het vliegtuig. Maak daarvoor een duidelijk overzicht waarin vermeld staat wie en wat er precies mee gaat en wat het weegt. Maak ook duidelijk wie waar zou moeten zitten voor een goede balans.

Bereken de momenten en het zwaartepunt. Maak daarvoor gebruik van de beschikbare tabellen en grafieken en houd rekening met het juiste gebruik van de verschillende eenheden. Check vervolgens in de grafiek of het zwaartepunt binnen de veilige marges valt, inclusief de door jullie ontworpen corona aanpassingen!

3e klassen van het Libanon Lyceum hebben meegedaan met “Maak je eigen vliegplan”. Begrippen zoals kracht, arm, moment zijn geen geheimen meer. Alen, Eren en Maria mochten het ervaren tijdens een èchte vlucht met een Cessna 172 over het Libanon Lyceum.