Bouw een echt vliegtuig in je klas

Bouw een ècht vliegtuig in je klas!
 

Leerlingen van het Vak College Hillergersberg (LMC Voortgezet Onderwijs) werken het komend schooljaar aan een ècht vliegtuig in het technieklokaal. Zij hebben gekozen voor het DO-blok technologie ‘vliegtuig techniek’.

Aeroplane cruise Rotterdam heeft een ultralight hoogdekker vliegtuig geleverd bestaande uit geschroefde aluminium buizen. Vleugels en staart zijn gemaakt van polyester doek en schermdoek folie. Aangedreven door een Gobler-Hirt, 2 cylinder-tweetakt motor, 65 pk, vierblads propeller en elektronische ontsteking.
 
Leerlingen gaan kennismaken met (theorie) natuurkundige principes van het vliegen. Bij de praktijk lessen, in elkaar zetten van romp en vleugels en het construeren van een canopy deur. Bij elektriciteit en magnetisme kijken we naar de dynamo en elektrisch aangedreven instrumenten en natuurlijk een stukje motortechniek.