Zelf 360⁰ video (VR) maken

Uitgangspunt van ‘Maak je eigen smartles’ is hoe we de kennisoverdracht van Virtual Reality (VR) gemakkelijk en toegankelijk kunnen maken voor leerlingen VO.

Na trainingen gaan leerlingen zelf met content aan de slag. Van script tot productie ontwikkelen ze in teams hun eigen 360 graden video. Ook leren ze over de nieuwste technologieën en technieken op het gebied van Virtual Reality (VR). Projectmatig werken staat op het programma, en met leren presenteren oefenen we de presentatie skills voor de eindopdracht. Het maken van een 360° VR instructievideo voor het werken aan een machine in een technieklokaal.

Daarnaast houden we er rekening mee dat voor sommige docenten VR technologie helemaal nieuw is. We starten met informatietrainingen (workshops) voor IT-deskundige en docent (en) en er is een rol voor de technische onderwijsassistent (TOA). Tevens kijken we naar de kosten voor wat betreft geld én tijdsinvestering voor de school en maken eventueel gebruik van bestaande aanwezige hardware zoals bijvoorbeeld 3D brillen op school. 

Aan de slag met 1-2-3 Creator (VR tool)

De leerlingen leren het schrijven van een script, efficiënt materiaal verzamelen voor de les, voice-overs maken, vaardigheid in feedback geven, vaardigheid met 1-2-3 Creator (VR tool). Door gebruik te maken van deze VR tool willen we de autonomie van leerlingen vergroten en daarmee de motivatie voor het leren. Dat begint al met gedrag, de verantwoordelijkheid voor het materiaal. Ieder groepje ontvangt een set met Insta360 3D camera, 1-2-3 tool en VR bril. 

Leerdoelen

a)  Kennis van hardware en software (1-2-3 Creator) met betrekking tot VR;
b)  Kennis van begrippen in de VR-industrie;
c)  Kennis van de toepassingsmogelijkheden in VR;
d)  Kennis van de laatste trends op het gebied van VR;
e)  Kennis van de ontwikkeltools voor VR;
f)   Kennis van 3-D in relatie tot ontwerpen en vormgeving;
g)  Kan een rapportage van het ontwerp van een VR product schrijven;
h)  Kan accessoires toepassen binnen een VR omgeving zoals brillen, smartphones;
i)   Kan een concept & planning, script, draaiboek, opnames en montage vertalen naar een passend VR 360° video;
j)   Kan zich inleven in onze opdracht (opdrachtgever);
k)  Kan projectmatig werken;
l)   Kan de VR (instructievideo) het eigen ontwerp, demonstreren en presenteren.

Geschikt voor:

VO onderbouw en bovenbouw, één klas tot de hele middelbare school
Dagdeel in combinatie met andere projecten