De Vliegtuigfabriek

In de samenwerkingsvorm ‘De Vliegtuigfabriek’ neemt Aeroplane Cruise Rotterdam het initiatief voor de realisatie van een bedrijfsmatige leeromgeving bij een onderwijsinstelling. Een publiek-private samenwerking tussen Rotterdamse onderwijsinstellingen en bedrijfsleven.

De Vliegtuigfabriek geeft antwoord op de vraag naar up-to-date onderwijs in een tijd waarin technologische ontwikkelingen razendsnel gaan. Waar de student succesvol kan leren. Plaatsvindt in een omgeving waarin de sfeer van de branche herkenbaar is.

Beroepscontext

De leeromgeving heeft een ruimte die de kleur, sfeer en cultuur van de luchtvaart ademt met bijbehorende werktafels, opslag-, technische ruimten van waaruit klassikaal leren, werkplekleren en e-leren verzorgt kan worden.

Een plek waar het leren van afspat

Er worden èchte vliegtuigen gebouwd (bouwpakket) met brandstof, hybride of elektrische motor volgens bouwtekeningen van de fabrikant. Primaire doel is om studenten al vroeg levensechte ervaring op te laten doen vanuit de beroepspraktijk en te enthousiasmeren voor techniekopleidingen in het algemeen en luchtvaarttechniek opleidingen in het bijzonder.  De vliegtuigfabriek’ produceert voor èchte klanten. De opbrengsten vloeien terug in de school.

Om ervoor te zorgen dat het werk in de ‘vliegtuigfabriek’ aansluit bij ontwikkelingen in de markt zorgen we in samenspraak met het onderwijs en partnerbedrijven voor nauwe contacten met kennis & onderwijsinstituten en de maakindustrie in de regio.

Update: De eerste besprekingen zijn succesvol gestart met onderwijsinstellingen in Rotterdam en partnerbedrijven.