Bouw je eigen vliegtuig

Leerlingen bouwen aan een ècht vliegtuig

Bouw je eigen vliegtuig is een techniekproject van Aeroplane Cruise Rotterdam samen met partners uit het onderwijs en speelt in op de vijf bètatypes uit het Bèta&TechMentality-onderzoek.

Leerlingen van het vmbo ontdekken, beleven en bouwen aan een ècht vliegtuig in het technieklokaal. Het helpt het vmbo in Rotterdam met het up-to-date houden van het curriculum. Zorgt hiermee voor aantrekkelijk techniekonderwijs dat leerlingen voorbereidt op een opleiding en werk in de regio Rotterdam.

Bouw je eigen vliegtuig is een ‘levensecht’ techniek project om leerlingen van het vmbo in Rotterdam enthousiast te maken voor techniek en bètavakken en zo afname aandeel leerlingen dat in het vmbo voor techniek kiest, tegen te gaan.

Geschikt voor:

  • Vmbo profiel onderbouw en bovenbouw 
  • Praktijkonderwijs

Er zijn kosten voor de school. Afgeleverd op school (inclusief trailer)  Meerdere klassen kunnen meedoen. Inclusief theoriemateriaal vliegtuig en ondersteuning. (exclusief kosten gastlessen)  

Voor scholen aangesloten bij Sterk Techniek Onderwijs Rotterdam Noord en Zuid (Subsidieregeling sterk techniekonderwijs 2020–2023) zijn deze kosten niet van toepassing.